Kızılay; Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar. Bunun için önceden bu maddeleri depo eder. Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar. Sağlık merkezleri kurar. Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinme duyanlara bu kanları verir. Hemşire yetiştirmek için okullar açar. Savaşta geçici sağlık merkezleri kurar. Gezici hastaneler kurar.
Kızılay; sorumluluk alanını Türkiye ile sınırlı tutan bir yardım kuruluşu değildir. Yakın tarihleri şöyle bir hatırlarsak; 2004’te Banda Açeh’teki, Endonezya’daki, 2007’de Peru’daki, 2010’da Haiti’deki, 2011’de Japonya’daki (Depremin ardından gelen Tsunami felaketinin meydana getirdiği değişimi görmek için tıklayınız) depremlerde yardıma derhal koşan Kızılay’ı hatırlayabiliriz. Ayrıca sadece depremde değil; sel baskınlarında, orman yangınlarında, komşu ülkeler başta olmak üzere; tüm dünyaya yardım götüren bir Kızılay görürüz.
Kızılay; başarıları ve gücü tüm dünya tarafından kabul edilen ve takdir gören bir yardım kuruluşudur. Gücünü Türk Halkı’nın yardımseverliğinden alır. Bunun yanında bazı gelir kaynakları sayesinde gücüne güç katar.
Kızılay’ın Gelir Kaynakları Şunlardır
Yardımsever yurttaşların bağışları
Üyelerin ödentileri
Devletin her yıl yaptığı yardımlar
Kızılay pullarının satışından elde edilen gelirler
Rozet dağıtımından sağlanan gelirler
Gümrükte alıkonulan eşyaların satışından elde edilen gelirler
Kızılay aracılığı ile dışarıdan alınan ilaçların, röntgen filmlerinin satışından sağlanan gelirler
Afyonkarahisar Maden Suyu'nun satışından sağlanan gelirler
0 yorum:
Yorum Gönder